Условия за закупуване

Инструкции за закупуване на билети онлайн прз сайта на фирма РАДИНА ВИП
Сайтът на фирма РАДИНА ВИП е само и единствено на адрес www.radinavip.com

1. Изберете желаната от вас дестинация за пътуване по следните начини:
- Търсачката за маршрути – избира се град за отпътуване и град на пристигане.  Потвърждава се с бутона “Apply” или „Търси“ – изборът се визуализира с филтриране на дестинациите до желаната от вас, която се избира.
- От категориите в ляво „Билети Германия“, „Билети Европа“, „Билети България“ или "Вътрешни в Германия" може да видите всички градове, до които се извършва превоз. Менюто визуализира допълнително подкатегории с градовете, до които се извършва превоз. Съответно може да филтрирате вашия избор до всички градове за съответната категория или да филтрирате до избор за предлаганите билети само до желания от вас град за пътуване.
- Избирате градът, за който искате да закупите билет, от списък с градовете под големия централен рекламен банер.

2. Информация за предлаганата дестинация. След зареждане на желана дестинация за пътуване може да се запознаете с допълнителна информация като цена на билета, карта на маршрута, карта на автобусните гари, разписание, информация за градовете и др., след което да пристъпите към самата покупка или резервация на билет/и.

3. Избор на опции при покупка:
- Дата на Заминаване – от календара избирате датата на заминаване, опцията е задължителна.
ВНИМАНИЕ:  В СКОБИ Е ОТБЕЛЯЗАНО В КОЙ ДЕН/ДНИ ОТ СЕДМИЦТА ИМА КУРС, МОЛЯ ИЗБЕРЕТЕ ДЕН ЗА ОТПЪТУВАНЕ САМО В ДНИТЕ, ЗА КОИТО Е УПОМЕНАТО, ЧЕ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА КУРС.
- Двупосочен билет – опцията се избира когато желаете да закупите или резервирате двупосочен билет. Цената се променя автоматично с показаната стойност за двупосочен билет.
- Дата на Връщане – от календара избирате датата за връщане, ако искате още на този етап да бъде резервирана за вас. Когато не сте сигурни в датата за връщане по съответната дестинация оставете полето празно и на следващ етап се свържете с фирмата или неин представител за резервиране на тази дата.
ВНИМАНИЕ:  В СКОБИ Е ОТБЕЛЯЗАНО В КОЙ ДЕН/ДНИ ОТ СЕДМИЦТА ИМА КУРС, МОЛЯ ИЗБЕРЕТЕ ДЕН ЗА ОТПЪТУВАНЕ САМО В ДНИТЕ, ЗА КОИТО Е УПОМЕНАТО, ЧЕ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА КУРС.
- Допълнителни намаления – избира се опция за допълнителни намаления, от които може да се възползвате в зависимост от предлаганите опции. Цената се променя автоматично с показаната стойност за допълнително намаление.
ВНИМАНИЕ: ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ НАМАЛЕНИЯ ЗА ЕДНОПОСОЧЕН И ДВУПОСОЧЕН БИЛЕТ СА ДАДЕНИ ПО ОТДЕЛНО.
- Брой - избирате броя на желаните билети за покупка или резервиране.

4. С натискането на бутон „КУПИ“ добавяте вашата поръчка в кошницата за закупуване. След което може да продължите покупката и добавянето в кошницата на още билети, екскурзии или почивки или да пристъпите към плащане.

5. Кошница – влезте в „Кошница“ (горе в дясно на сайта) за визуализиране на направените от вас поръчки, където може да видите информация за направения от вас избор, допълнително може да промените броя на заявените билети или други продукти или да ги откажете и премахнете от кошницата за закупуване. Тук може да въведете и вашия ваучер или купон за отстъпки.

6. Плащане – С бутон „Плащане“ от кошницата или от главното меню на сайта, преминавате към процес на заплащане на заявените билети или други стоки и услуги предлагани от Радина ВИП, като следвате стъпките:
- Опции за плащане – ако не сте влезли в системата като регистриран потребител, тук трябва да го направите или да направите нова регистрация ако нямате такава, също така може да направите покупка или резервация без регистрация в сайта.
- Данни за плащането – При покупка без регистрация тук може да въведете вашите данни, които се изискват за покупка и доставка на билет. Когато пазарувате като регистриран потребител, само потвърждавате вашите данни и преминавате към следващата стъпка. Този адрес се изисква при доствака на билет на хартиен носител до адрес на получател, при всички останали случаи получавате електронен билет на електронна поща, който може да разпечатате или да запазите на електронен носител и да удостоверите правото си на пътуване.
- Начин на плащане – тук имате няколко опции за плащане:
1.)   Плащане на място в офиса - приема се като "Резервация" и изисква плащане в офис на фирмата.
2.)   Плащане при доставка с наложен платеж - осъществавя се доставка на билет до офис на фирма "ЕКОНТ АД"
3.)   Банков трансфер – ще бъдат визуализирани данни за плащане по банка - получавате електронен билет.
4.)   ePay.bg – плащане с кредитни и дебитни карти с профил в ePay.bg - получавате електронен билет.
5.)   ePay.bg „Свят“ - директно плащане с кредитни и дебитни карти без профил в ePay.bg - получавате електронен билет.
6.)   Изипей – ще получите код за плащане на каса на „Изипей“ в цялата страна - получавате електронен билет.
Тук може да добавите пояснения или указания за вашата поръчка.
Прочетете и потвърдете „Условията за пътуване“  и преминете към
- Стъпка 6: Потвърждаване на поръчката – Получавате визуална информация за вече направените от вас покупки – с бутон „Потвърди“ приключвате вашата покупка/резервация.

След приключване на покупката/резервацията ще получите електронен билет на дадения от вас e-mail (електронна поща). В случаите когато сте заявили плащане с наложен платеж и доставка на билет с куриер  или плащане в офиса на фирмата, получавате и билет на хартиен носител. И двата билета важат с еднаква сила и потвърждават вашето право на пътуване по заявената дестинация.


Доставката на билет, услуга или продукт закупен онлайн през сайта на фирма "РАДИНА" се извършва по общите условия за доставка и тарифиране на фирма куриер "ЕКОНТ АД", като разхода по доставката и наложения платеж се разпределят равномерно между фирмата и получателя на автобусния билет. Доставка на автобусен билет с плащане - наложен платеж, се извършва единствено до офис на фирма "ЕКОНТ АД".(приблизителна такса доставка при покупка на билет на стойност 200лв. - 7.00лв / по 3.50лв. за всяка една от страните).

 Тук може да изчислите за друга доставка!